Vindmøller og vandmøller i Danmark

Bind 4 

 

Dette fjerde bind har en grundig beskrivelse af 34 møller samt omtale af mange flere møller, som fx i kapitlet om den store Hopballe Mølle, der videreføres af sjette generation, og som også fortæller om de store klædefabrikker og elproducerende møller ved Vejle Å.

Mærkeligt, at Bælum Mølle blev bygget på grund af et jordskælv så langt borte som i Portugal, ligesom man kan undre sig over, at der i år 1800 var omkring 60 stubmøller på Læsø.

Vi kan læse om Vitsø (Nor) Pumpemølle på Ærø og om indvinding af agerland, om Kruså Kobbermølle og kobberpladerne til forhudning af Fregatten Jylland, om Oxholm Mølle på Øland og Skamstrup Mølle på Sjælland, der begge genopstod af asken, og om alle de andre møller, der hver især har en spændende historie.

At bevare og vedligeholde de gamle møller som kulturminder er meget bekosteligt, og uden de mange møllelaug og de frivillige møllepassere, som med stor ildhu går op i at vedligeholde og passe møllerne, ville de forfalde, men heldigvis viser mange fonde stor velvilje til økonomisk at støtte, således at enkelte møller kan blive restaureret.

  

Forord ved H.K.H. Prinsgemalen

ISBN: 87 90374 37 1
Forfatter: Anna Marie Lebech-Sørensen
Titel.: Vindmøller og Vandmøller i Danmark Bind 4

Illustreret med farvefotos + sort/hvid
352 sider i stort format indbundet

Pris.: 348,00

 

           Rabat tilbud :  ved køb af

Vindmøller og Vandmøller i Danmark bind 4 pris 348,00

og/eller bind 1 og/eller bind 2 og/eller bind 3

faltureres bindene 1,2,3 til pr bog kun 100 kroner.